LJ Redovisning

En smartare redovisningsbyrå

Senaste nytt

Karensavdrag istället för karensdag

Från 1 januari 2019 försvinner karensdagen och ersätts med ett karensavdrag. Det innebär att du som arbetsgivare behöver räkna på ett nytt sätt när en anställd blir sjuk. Karensavdraget är 20 procent av sjuklönen. Sjuklönen är 80 procent av de anställdas lön och andra förmåner.

 

Räkna ut karensavdrag

 

 


 

Livsmedelsverksamheter

Från 1 januari införs sanktionsavgifter för den som inte registrerar sin livsmedelverksamhet hos kommunen. Sanktionsavgifterna kan variera mellan 2 500 kronor ända upp till 75 000 kronor, enligt den nya livsmedelslagen.

 

Du kan läsa mer:

Livsmedelsverksamheter 


AGI - Arbetsgivaredeklaration på individnivå

Arbetsgivaredeklaration på individnivå gäller från januari 2019 för alla arbetsgivare. Lagändringen infördes redan 1 juli 2018 för företag med fler än 15 anställda men från och med årsskiftet omfattas samtliga arbetsgivare. Detta gäller även dig som är enda anställd i eget aktiebolag. De nya reglerna innebär att du ska redovisa utbetalningar och skatteavdrag för varje betalningsmottagare varje månad.

 

Du kan läsa mer: Arbetsgivaredeklaration på individnivå

 

Vi på LJ Redovisningsbyrån hjälper dig gärna med arbetsgivaredeklarationen. Kontakta oss genom att fylla i kontaktformuläret.

Namn*
E-postadress*
Telefonnummer*
Ämne
Meddelande